Downpipe

Zou je graag willen dat je auto meer vermogen of koppel krijgt? of gaat het je enkel om meer uitlaatgeluid, dan is een downpipe de uitkomst. Onze rvs downpipes zijn zo ontworpen, dat de turbo van de auto optimaal kan presteren. De downpipe’s van Upgrade Performance Parts zorgen voor minder tegendruk waardoor de turbo sneller kan opspoelen. Dit resulteert in meer vermogen(pk’s) en een hoger koppel(Nm).

Bij onze downpipes is in de meeste gevallen de buis van de downpipe groter en laten wij het liefst de roetfilter en/of katalysator weg. Dit resulteert in minder restricties en heeft een grote positieve invloed op het afvoeren van de uitlaatgassen. Door de katalysator te verwijderen ook wel een decat downpipe genoemd, zijn tevens ook pops and bangs mogelijk.

Na het monteren van de downpipe zult u meteen merken dat uw auto een beter op het gas reageert en de zogeheten turbo lag weg is . Meer vermogen is er meteen, echter is Stage 2 motorsoftware een absolute aanrader om het ultieme rijgenot van uw auto te verwezenlijken. 

Zoek hier uw downpipe

Upgrade Performance Parts 

De beste kwaliteit downpipe voor de beste prijs

Pops and Bangs                        

Meer vermogen en koppel

Voller en krachtiger geluid  

 

Downpipe RS6 C7 4.0 TFSI

Een mooi voorbeeld van ons aanbod aan downpipes, is het model voor de 4-liter TFSI motor van Audi. Dit product past op meerdere modellen van Audi. 

Al onze downpipes zijn vervaardigd uit het hoogwaardige 304 Roestvrijstaal. Wat resulteert in een langere levensduur en corrosie bestendigheid. Met onze downpipes zal uw uitlaatlijn nooit meer roesten. 

 1 op 1 uit te wisselen met de originele downpipes op uw RS6 C7. Hierdoor kunnen wij ook pasgarantie garanderen!

 

Met deze set downpipes voor de RS6 C7 is een vermogen van 750Pk en 1000+Nm haalbaar, namelijk in combinatie met Stage 2 software optimalisatie.

 

De downpipes van de 4.0 TFSI is compleet 3 inch (76,1 mm) en is uitgevoerd zonder katalysator hierdoor zullen de uitlaatgassen beter en sneller doorstromen.

 

Downpipe RS6 C7
Shop nu
turbo downpipe

Wat is een downpipe?

Om het heel simpel te zeggen is een downpipe een uitlaatbuis die de turbo verbind met de rest van het uitlaatsysteem. De downpipe heeft als functie het afvoeren van de warme uitlaatgassen. Dit zorgt ervoor dat hij erg veel invloed heeft op de werking van de turbo. De after-market rvs downpipes zijn zo ontworpen dat de turbo zo goed mogelijk kan werken.

Als de uitlaatgassen sneller door de downpipe stromen, zal dit ervoor zorgen dat de turbowiel aan de warme sneller draait. Als het turbowiel sneller draait dan zal er aan de koude kant van turbo sneller en meer koude lucht naar de motor gaan. Hierdoor zal het vermogen stijgen. Want iedereen weet hoe meer koude lucht, hoe hoger het vermogen word.

Voordelen van een downpipe?

Het grootste voordeel van een downpipe is dat de turbo beter kan presteren, wat als resultaat heeft een flinke verhoging van het vermogen. Een ander voordeel is dat het uitlaat geluid na het monteren van een downpipe pas echt tot zijn recht zal komen, het word namelijk een stuk voller en harder.

Ons aanbod bestaat uit bijna allemaal decat downpipes waardoor het geluid ook nog eens een stuk mooier en voller zal worden dan een downpipe met sport katalysator. Door een decat downpipe te monteren word het ook nog eens mogelijk om pops and bangs toe te kunnen toepassen. Een absolute must is een decat downpipe als je een sportieve rijder bent, hierdoor zal je merken dat je de echte rijbelevenis krijgt.

Bekijk ons aanbod
turbo downpipe

Wat is een decat downpipe?

Een decat downpipe is uitgevoerd zonder katalysator/roetfilter. Door de katalysator en of roetfilter weg te laten kunnen de uitlaatgassen sneller worden afgevoerd. Daardoor zal de turbo sneller opspoelen en kan de turbo druk worden verhoogd. Dit zal resulteren in meer vermogen(pk’s) en koppel(nm).

 Na de montage van een decat downpipe kan het zijn dat uw auto een melding geeft op je dashboard omdat er geen katalysator of roetfilter meer in de uitlaat aanwezig is. Dit kan in de meeste gevallen snel en makkelijk opgelost worden met een zogenaamde Lambda cheater. U kunt ook de melding laten uit schakelen door een chiptunings bedrijf, dit word meestal standaard al gedaan bij een stage 2 chiptuning.