RVS UITLAATDELEN

Wilt u een nieuwe rvs uitlaat maken of enkel een uitlaatdeel vervangen, dan hebben wij hiervoor de beste kwaliteit rvs uitlaatdelen tegen de laagste prijs. Van een rvs uitlaat bocht tot en met een universele einddemper.

Rvs uitlaat delen hebben het grote voordeel dat deze niet roesten wat de levensduur ten goede komt. Ze zijn in aanschaf iets duurder als stalen uitlaat onderdelen maar de stalen uitlaatdelen zullen weer roesten en sneller aan vervanging toe zijn. Een goede investering dus.

Als u een complete rvs uitlaat gaat samen stellen voor uw bolide of oldtimer dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle zelfbouw uitlaat onderdelen om zelf uw rvs sportuitlaat te maken.

Heeft u vragen over de rvs uitlaatdelen of het maken van een rvs uitlaatsysteem, dan kunt u ons altijd contacteren voor advies of andere vragen. 

Zoek hier uw onderdelen

RVS UITLAAT ONDERDELEN 

Upgrade Performance Parts 

De beste kwaliteit voor de laagste prijs

Roest niet meer                                    

Lange Levensduur                               

Meer vermogen en voller geluid

RVS UITLAAT ONDERDELEN

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan rvs uitlaat onderdelen. Hieronder beschrijven wij een aantal onderdelen.

Wij hebben een aantal verschillende universele uitlaatdemper in ons assortiment. Einddempers / midden demper en zelfs een kleppendemper, allemaal maken ze gebruik van het absorptieprincipe. De meeste zijn simons demper, alle dempers zijn perfect om uw uitlaat mee samen te stellen. 

Een rvs uitlaatbocht hebben wij op voorraad in vele maten en soorten. Cardanbocht, een lasbocht en vele doorgebogen bochten in verschillende graden zonder tromp. 

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan sport katalysator van duurzaam en hoogwaardig rvs 304 in onze webshop.

 

Wij hebben vele maten rvs uitlaatbuis in ons assortiment met tromp en zonder tromp. In de standaard lengtes van 1000mm en 500mm. 

 

rvs uitlaatdelen
Shop nu

Waarom een rvs uitlaat?

Wenst u een sportiever geluid of wilt u geen roestende uitlaat meer, dan kan een rvs uitlaat iets voor u zijn. Er zijn namelijk een aantal voordelen om te kiezen voor rvs uitlaat materiaal of een compleet rvs uitlaat systeem. De afbeelding hiernaast geeft de voornaamste voordelen weer.

Zoals u kan zien heeft een rvs uitlaatsysteem een aantal voordelen ten opzichte van uw originele uitlaat systeem. Ook zijn er veel meer mogelijkheden en onderdelen in rvs te verkrijgen zodat u de rvs uitlaat compleet naar u eigen wens kunt samenstellen. 

Welke buis maat voor uw rvs uitlaat?

Meestal zien we dat er gekozen word voor een 3 inch uitlaat buis. Dit is natuurlijk niet altijd de juiste uitlaatbuis maat. Een te kleine uitlaatbuis zal zorgen voor restricties en een te grote uitlaatbuis zal zorgen voor meer geluid (Drone geluid) en een langzamere afvoer van de uitlaatgassen. De vuistregel bij een enkele uitlaat:

  • <200 PK                 2.5 inch uitlaat buis
  • 200 tot 300 PK       2,75 tot 3 inch uitlaat buis
  • >300 PK                 3 inch uitlaat buis en groter

Bij rvs uitlaatsystemen word hier vaker van afgeweken, dit word gedaan om het geluid te beïnvloeden of omdat de motorinhoud kleiner of groter is wat dus invloed heeft op de hoeveelheid aftevoeren uitlaatgassen. 

Zoek hier uw uitlaatbuis
rvs uitlaatbuis
rvs uitlaat poetsen

Rvs uitlaat poetsen/onderhouden?

Net een schitterende nieuwe rvs uitlaat onder je auto of motor en is die al vies, dan volg onderstaande stappen om weer een glimmende uitlaat te krijgen. Hierdoor gaat de uitlaat langer mee.

Stap 1

Spoel en reinig eerst je rvs uitlaat met water om zo modder steentjes en eventueel andere viezigheden die op of aan jou uitlaat zitten te verwijderen. Eventueel kunt u gebruik maken van een ontvettingsmiddel om zo hardnekkig vuil te verwijderen.

Stap 2

Bij extreme vervuiling maar niet op gepolijste of spiegel onderdelen kunt u gebruik maken van een polijst product zoals commandant cleaner met een grove korrel en dit goed met een stukje 3m scotch-brite schuurvellen of micro vezel doek goed schuren tot de vervuiling weg is.

Begin altijd met een fijnere korrel zoals belgom indien gewenst of bij minder resultaat kunt u altijd een grove korrel product zoals commandant gebruiken want hoe grover het polijst product hoe dieper de poets/schuur krassen worden. Bij gepolijste of spiegel onderdelen kunt u beter een fijn polijst middel gebruiken zoals belgom chroom en een microvezel doek indien u lichte vervuiling of de glans terug wilt ophalen.

Stap 3

Zorg ervoor dat na stap 2 al het overtollige gebruikt producten worden verwijderd. Hierna kunt u u uitlaat indien gewenst inspuiten met een middel zoals WD-40, deze laat een kleine bescherm laag achter op uw uitlaat en zorgt ervoor dat vuil niet snel meer hecht aan uw uitlaat en de volgende keer makkelijker te reinigen is. De WD-40 zal wel gedeeltelijk inbranden en zorgen voor de blauwe gloed, indien niet gewenst enkel de uitlaat reinigen met water.