Uitlaat demper

Een uitlaat demper is er in vele soorten en maten. Meestal zitten er 2 dempers in uw originele uitlaat, een midden demper en een einddemper. We beginnen vooraan de uitlaatlijn vanaf de motor.

Hier zit de midden demper die meestal werkt middels het absorptie principe zodat de uitlaatgassen nog zonder veel te veel tegendruk door kunnen stromen. Deze demper dempt vaker niet heel veel maar zorgt ervoor dat je als bestuurder of passagier bijna geen geluid hoort in de auto.

De 2e demper en meestal de laatste demper in de uitlaat is de einddemper. In deze demper word er meestal gebruik gemaakt van schotten en verschillende kamers. Hierdoor worden de uitlaatgassen en ook het geluid flink tegengehouden en gedempt. Daarom word deze ook het meeste vervangen voor een universele einddemper.

Als er echter meer vermogen of geluid gewenst word kan het zijn dat er 1 of meer dempers vervangen moeten worden door een universele uitlaatdemper van rvs. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten en maten, van een sportdemper universeel/sport einddemper tot en met een einddemper met klep.

Onze uitlaat demper van rvs maken allemaal gebruik van het absorptie principe en zullen dus meer geluid geven dan een schottendemper. Wij raden altijd aan om een zo groot mogelijk passende demper te nemen zodat uw uitlaat niet te luid word.

Bekijk hier onze uitlaat dempers

Rvs UITLAAT DEMPER

Upgrade Performance Parts 

De beste kwaliteit voor de laagste prijs

                 Roest niet meer                                    

                 Lange Levensduur                               

  Schitterend uitlaatgeluid

Kleppendemper

Deze kleppendemper word vaak gebruikt als golf 7 R einddemper, als golf 6 einddemper of als einddemper voor een seat leon 

Mits er genoeg plaats is word deze ook dikwijls gebruikt als midden demper bij de hele VAG groep als enige demper. 

 

Als de klep open staat is de doorgang volledig 3 inch en kunnen de uitlaatgassen vrij doorstromen wat zorgt voor een optimale flow. 

 

De demper heeft een 3.0 inch hoofdaansluiting en een 2.5 inch gedempte uitgang. 

kleppendemper rvs
Bekijk hier

Wat doet een uitlaat demper?

Een uitlaat demper is ontworpen om de geluidsgolven/trillingen te doorbreken en te absorberen zodat er uiteindelijk zo min mogelijk geluid uit de uitlaat komt. Hierdoor neemt overlast af en heeft u zelf tijdens het rijden geen last van de uitlaatgeluiden die de motor maakt.

Wat is een absorptie demper?

Een demper die gebruikt maakt van het absorptie principe heeft als binnenwerk een geperforeerde uitlaatbuis. Hieromheen zit meestal rvs demper wol (+- 1 cm) zodat het demper wol niet te warm word en niet te snel word weggeblazen door het uitlaatgas. Achter de rvs demper wol zit de demper wol. De geluidsgolven gaan door de gaten in de buis en worden zo gedeeltelijk geabsorbeerd in het demper wol.

De absorptie demper is ontwikkeld voor maximale flow en performance. Het uitlaatgas krijgt hier de maximale doorstroming die een demper kan bieden.

 

Ons assortiment dempers
absorptie demper
uitlaat geluid

Hoe maak je een uitlaat stiller?

Een uitlaat stiller maken gaat eigenlijk alleen door een demper toe te voegen of er een uit te wisselen voor een grotere/beter dempende demper. Heeft u maar 1 demper in uw uitlaatsysteem dan is het makkelijkste om er een extra simons uitlaat demper aan toe te voegen. Ook als u al gebruik maakt van een sportdemper kan het gebruiken van een langere demper of een demper met meer inhoud een uitkomst zijn.

Bij auto’s zonder turbo is ons advies altijd om in elk langer recht stuk een universele uitlaatdemper aan toe te voegen. Dit zal een enorm verschil maken in het uitlaat geluid.