Veel gestelde vragen

Praktische zaken over levering en retourneren

Standaard verzendkosten €7.99. Bestellingen boven de €200,- worden gratis verzonden.

Je krijgt op de dag van bestelling een verzendbevestiging en track & trace code.
Op track & trace vind je altijd de laatste informatie over je pakket. Vul de track & trace-code en je postcode in. Je ziet direct wanneer je pakket bezorgd wordt.

Producten welke op voorraad zijn worden dezelfde werkdag nog verzonden.

Voor 13:00 besteld, morgen in huis.

Heb je het verkeerde product besteld?
Neem contact op via Facebook messenger, Whatsapp of bel met onze klantenservice. Wij kunnen de verzending is sommige gevallen nog tegenhouden en aanpassen. Je hebt het juiste product zo sneller in huis en dit bespaard onndige retourkosten.

Zie hievoor ook onze retourpagina.
Je kunt de producten binnen 14 dagen retour sturen middels ons eenvoudige retour formulier. Speciaal op maat gemaakte producten kun je niet retourneren. De kosten voor het retour sturen van de producten komen voor je eigen rekening.

Een retourzending heeft bij ons dezelfde prioriteit als een bestelling. Op de dag van ontvangst van je retourzending zullen wij deze verwerken en je betaling terugbetalen.

Praktische zaken over onze producten

RVS staat voor roestvaststaal.In de volksmond wordt er gesproken over roestvrijstaal. RVS is veelzijdig en slijtvast.
Austentisch roestvast staal is aantrekkelijk door de hoge corrosiebestendigheid en is daarmee uitermate geschikt voor toepassingen in agressieve milieu factoren.

Een downpipe is het aller eerste gedeelte van de uitlaat en zorgt voor de afvoer van het uitlaatgas. De downpipe zit direct aan de turbo gemonteerd. De downpipe is een zéér belangrijk onderdeel van het uitlaatsysteem. Dit omdat het zo snel en zo goed mogelijk de uitlaatgassen moet laten doorstromen, zodat de turbo optimaal kan presteren.

Zie voor meer informatie onze speciale pagina voor downpipes.

Het grootste voordeel is dat de turbo beter kan presteren wat zal resulteren in een flinke verhoging van het koppel en het vermogen. Door dit te kunnen verwezenlijken zijn er in onze downpipes minder scherpe bochten gemaakt en in de meeste gevallen is ook de diameter vergroot. Ons aanbod bestaat vrijwel geheel uit decat downpipes waardoor het geluid ook nog eens een stuk mooier en voller zal worden. Door een decat downpipe te monteren word het ook nog eens mogelijk om pops and bangs toe te kunnen toepassen. Kortom met een downpipe krijgt u als sportieve rijder de echte rijbelevenis. 

In de webshop kun je onze downpipes vinden per automerk.
Tevens kun je op OEM nummer zoeken.
Heb je hulp nodig met het vinden van de juiste downpipe?
Neem dan contact met ons op.

Een kleppendemper wordt in uw uitlaatsysteem verwerkt als hoofddemper. De demper kan zowel gemonteerd worden op de plaats van de middendemper of op de plaats van de einddemper. De kleppendemper heeft 1 ingang en 2 uitgangen. De 1e uitgang dempt het uitlaat geluid niet en de 2e uitgang wordt maximaal gedempt . De gedempte kant wordt gedempt doormiddel van het absorptie principe.

Zie voor meer informatie onze speciale pagina voor kleppensystemen.

Bij een cut out klep systeem gaat een gedeelte van de uitlaatgassen en geluid vroegtijdig uit de uitlaat. Er wordt een gat in de uitlaat gemaakt en hierop wordt een buis aangesloten. Ook wordt er een vacuüm klep of elektronische klep aan de uitlaat buis gemonteerd. Dit wordt meestal voor de einddemper gedaan voor een mild geluid en voor de middendemer voor een extreem geluid. Een cut out klinkt altijd iets ruwer en meestal iets harder in de auto, omdat het geluid gedeeltelijk onder de auto uit de uitlaat komt. 

Zie voor meer informatie onze speciale pagina voor kleppensystemen.

Een bypass klep systeem lijkt op het cutout systeem. Ook hierbij wordt een gat in de bestaande uitlaat gemaakt en wordt er een klep op aangesloten. Het verschil zit hem namelijk dat het uitlaatgas en geluid niet vroegtijdig ontsnappen maar via een extra uitlaatbuis om een demper worden geleid en na de demper weer op de bestaande uitlaat wordt aangesloten. Hierdoor omzeil je een demper maar ontsnappen er geen uitlaatgassen en geluid vroegtijdig uit je uitlaat maar zal al het uitlaatgas en geluid uit de sierstukken komen. Wel klinkt een bypass systeem altijd iets milder dan een cut out systeem.

Zie voor meer informatie onze speciale pagina voor kleppensystemen.

Staat je vraag er niet tussen?

Frank Dormans
Klantenservice

Chat tijdens de openingstijden met onze klantenservice via Whatsapp en Facebook messenger.

Buiten onze openingstijden kun je ook een bericht op Whatsapp of Facebook achterlaten. Je krijgt dan de eerstvolgende werkdag een terugkoppeling.

Stuur je liever een e-mail? 
Dit kan via onze contact pagina.